Publicat pe

Cash flow

Cash Flow / Fluxul de numerar înseamnă modul în care managerul își imaginează că vor evolua banii lui într-o anumită perioadă de timp.

Spus astfel, vă dați seama că acest instrument este deosebit de important pentru conducerea unei firme: să știi ce bani îți vin și când, ce plăți poți să face și când, care sunt plăți obligatorii și care sunt plăți care mai pot fi întârziate (nu e frumos, dar câteodată este sănătos).

Sfatul consultantului este să luați în calcul câteva elemente importante: plățile către stat și sursele de pierdere. Prin evidențierea surselor de pierdere în fluxul de numerar se poate vedea imediat care sunt acestea, de unde apar și, foarte important, modalitatea de închidere. Puteți economisi foarte mulți bani din banii plătiți cu dobânzile.

Fluxul de numerar se crează sub formă tabelară, pe coloană se pun ieșirile (că așa e în viață, întâi dai) și apoi intrările (că așa e în viață, primești după aia!) iar, ceea ce rezultă la final este disponibilul de numerar. Partea frumoasă, cea cu evidențierea surselor de pierdere, cu actualizarea fluxului de numerar, cu analiza investițiilor, abia de aici începe.

Sunt de părere că un instrument de cash flow este esențial pentru o afacere (mică sau mare) dar care trebuie să fie controlabilă și de succes.

Dacă vrei să cumperi un asemenea instrument de pe situl meu, ușor de folosit (chiar dacă nu foarte simplu), poți aici: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.