Bechtel și restul lumii

Suntem supărați pe afacerea Bechtel. Autostrada aia începe într-un loc și se termină în alt loc (ambele la fel de ciudate) după 50 de km. Dar sunt convins că Bechtel și-a respectat contractul (ăla pierdut, da) în cel mai mic detaliu. Evident, nu l-am citit. S-a pierdut (accentul e pe „s-a”); sau s-a stricat. Dar când merg pe autostrada aia văd că n-are nici o groapă, nici o denivelare. Nu-mi amintesc ultima oară când a fost refăcută șoseaua aia. A fost făcută bine de la bun început. Firmei Bechtel nu i se poate reproșa absolut nimic privitor la calitatea lucrărilor.

Să ne mutăm puțin pe autostrada dintre Alba Iulia și Sibiu (merg pe-acolo când merg spre Câmpina, drumul e puțin mai lung, dar mult mai puțin obositor). Autostrada aia e denivelată (e o denivelare chiar mare, zboară puțin mașina), are gropi, faptul că a trebuit să fie demolată și reconstruită e de notorietate. Altfel spus, un contract dus la capăt defectuos de către constructor și urmărit defectuos de către beneficiar.

Mă întreb cam ce furnizor de servicii aș vrea: unul care să facă treabă excelentă și să mă penalizeze (da, și furnizorii penalizează) dacă beneficiarul nu-și face treaba, sau un delăsător a cărui nepăsare să meargă mână în mână cu delăsarea și nepăsarea beneficiarului (dar mai ieftin)?

Toate bune!

Spread the word. Share this post!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: