Optimizări

Optimizarea este un cuvânt mai scurt și mai frumos pentru expresia „creșterea eficienței” și are ca unic efect reducerea cheltuielilor unitare.

 Niveluri de optimizare

Optimizarea se poate face pe diverse paliere. Spre exemplu, optimizarea locurilor de muncă poate însemna că întorc muncitorii cu 45 de grade într-o parte și economisesc mulți bani. (evident, întoarcerea și unghiul întoarcerii trebuie să fie rezultatul unui studiu destul de detaliat și, de fiecare dată, modificări aduse locurilor de muncă sunt mult mai complexe).

Optimizarea se poate face la un nivel superior locului de muncă, anume la nivelul proceselor productive. Posibil ca două procese să se întâlnească (să folosească același echipament – extrem de frecvent – sau, pur și simplu, să treacă prin aceeași încăpere) și atunci cineva să stabilească prioritățile. Întârzierea unui proces în detrimentul altuia se va traduce în pierdere de timp și bani.

Al treilea palier al optimizării (nu neapărat superior celui de-al doilea, poate fi paralel) este optimizarea programului de producție. Produsele necesită anumite resurse și timp pentru a fi fabricate și vândute și aduc anumite sume după vânzare (eu numesc această sumă „contribuția de acoperire”). Un program de producție corect (optim) va mări contribuția de acoperire al cărui rol este acoperirea costurilor fixe și generarea profitului.

Povara administrativă

Trecând un pic mai sus, un nivel superior al optimizării este optimizarea cheltuielilor administrative. Aceste cheltuieli trebuie să fie dimensionate astfel încât administrația să fie sprijin pentru activitatea productivă, nu să se transforme într-o povară. În toate firmele pentru care am lucrat, am găsit multe resurse de economisire la cheltuielile administrative (echipamente rar sau deloc utilizate, oameni care păreau că fac ceva, în realitate munca lor era suplimentată de alții, etc.). Aceste cheltuieli sunt greu de văzut din intern și sunt împovărătoare pentru companie. Identificarea acestor cheltuieli parazitare și eliminarea lor duce la eliberarea unor resurse suplimentare pentru companie.

Chestiuni finale

Este dificil de făcut o optimizare cu o echipă internă. Echipa internă poate să nu vadă anumite lucruri, tabuuri pe care un consultant extern le poate scoate foarte ușor în evidență. Echipa internă are un ritm propriu, de multe ori mai lent decât ritmul unui consultant, iar economiile rezultate din optimizări pot întârzia. Sigur, se poate argumenta că un consultant (sau o echipă de consultanți) costă bani. Este adevărat. Este de asemenea adevărat (și necesar) ca economiile sau veniturile rezultate din optimizare să fie mai mari decât costul consultantului.

Spread the word. Share this post!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: