dlf_bilder

Despre ce-am lucrat pentru Unilact, mai de demult, aici.

Unilact Transilvania este client vechi. Lucrurile pe care le-am făcut pentru el (de fapt le-am făcut împreună) le puteți citi la link-ul de mai sus.

După mult timp de muncă, timp în care am adăugat permanent câte un lucru unui concept existent, a ieșit ca un fel de clădire la care, permanent, mai adăugam câte o cameră, câte o fereastră, câte o ușă. Era destul de urâtă.

Am decis, așadar, să o ștergem de pe fața pământului și să o refacem. Am pus la cale, astfel, un sistem de bugetare și planificare pentru 5 ani și un sistem de indicatori ca să monitorizăm drumul.

Atât sistemul de bugetare cât și sistemul de indicatori sunt creați suplu, frumos, elegant, ușor de mânuit și de interacționat.

Cel mai frumos dintre toate este un sistem de raportare, creat împreună cu firma Tecnoworks.

Care sunt efectele:

  1. managerul știe ce pedale să apese ca să-și îndeplinească niște obiective (pe care el și le-a pus, nu l-a obligat nimeni)
  2. are permanent, în fiecare săptămână, scopurile de atins și rezultatele reale. De aici comparația planificat / realizat și ce trebuie să facă în următoarea săptămână.
  3. în fiecare dimineață de luni are informațiile din săptămâna trecută și ce se pregătește pentru săptămâna asta, în termeni de bani, producție, ambalare, stocuri, etc. Controlează firma mai bine ca niciodată.

Pe măsură ce timpul trece, sistemul stochează datele și vom putea gândi diverse corelații între diverșii factori de producție (cât deteregent se consumă la o anumită cantitate de lapte) sau corelații între elemente care, aparent, n-au nici o legătură unele cu altele (ce se dă de mâncare la vaci în timp ce se pregătește brânza din lapte de capră, de exemplu). De aici putem face niște prognoze foarte faine pentru ca managerul să nu fie luat prin surprindere nici o secundă. Control prin Controlling.

Un lucru fain este că întregul sistem a fost finanțat de BERD prin programul Small Business Suport care este un program de finanțare a costurilor cu serviciile profesionale (inclusiv consultanța în management).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: