cuprins plan de afaceri

Model de plan de afaceri

Un model simplu de plan de afaceri poate fi descărcat gratuit mai jos, în urma completării numelui și a adresei de e-mail. Este structurat pe bază de întrebări la care trebuie să dați (sau să găsiți) răspunsuri.

Modelul este în Word pentru facilitarea completării.

Modelul este foarte util dacă apelați la finanțări nerambursabile. Toate întrebările din formularele de finanțări nerambursabile își au răspunsul în modelul de plan de afacere. 

Sfatul meu este următorul: înainte de a aplica pentru o finanțare (bancară sau nerambursabilă), înainte de a completa formularele pe care vi le propun băncile sau diverșii finanțatori, cugetați puțin asupra business-ului pe care vreți să-l propuneți și din care vreți să faceți bani. Modelul pe care-l veți descărca servește perfect acestui scop.

După ce gândiți planul de afaceri, vă veți da seama că aveți nevoie puternică de aceste două instrumente:

1. Pentru planul de afaceri strategic:

2. Pentru planul de afaceri operativ

 

Descărcare

Modelul gratuit de plan de afaceri conține și un sistem minimal de calculație de costuri. Pentru un sistem precis, vă sfătuiesc puternic să-l achiziționați pe cel de mai sus.

După ce veți completa formularul și confirmați înregistrarea prin link-ul pe care-l primiți pe e-mail, veți avea acces la fișierul de Model de plan de afaceri.

Instrucțiuni de folosire

Înainte de completarea modelului de plan de afaceri, citiți tot fișierul de la început până la final ca să știți care sunt elementele la care trebuie să dați răspuns. Apoi, pe măsură ce citiți paragrafele, gândiți cu mare atenție fiecare răspuns. Este vorba despre busines-ul Dvs., trebuie să fiți atent la el.

Acest plan de afaceri reprezintă gândirea Dvs. internă, nu vi-l evaluează nimeni. Îl faceți așa cum credeți de cuviință ca să aveți o hartă pe care să meargă business-ul. Pe măsură ce lucrurile evoluează, puteți să faceți versiuni ulterioare ale planului.

Vă doresc succes în business!