cum calculez costul

Cum calculez costul (2)

Am văzut cum calculez costul la un singur produs. Ce fac dacă trebuie să calculez costul pentru mai multe produse care au fiecare dintre ele costuri variabile (costuri directe) dar care se raportează la aceleași costuri fixe? Spre exemplu, dacă am o covrigărie care face covrigi dar, pe aceleași cuptoare, în același loc și cu aceiași oameni decide să facă pateuri cu brânză?

Ideea de costuri variabile (costuri directe) e clară, cred. Fiecare dintre cele două produse (covrigi, respectiv pateuri) vor avea costurile lor date de rețetă.

Costurile fixe și cheile de repartizare

Ce facem cu costurile fixe? Cum le separăm pe cele două produse? Se folosește ceea se cheamă cheie de repartizare. Adică vom folosi un sistem (o cheie) care va repartiza fiecare din costurile fixe pe covrigi și pe pateuri. Atenție! Nu vom repartiza costurile fixe în bloc (avem 10.000 lei / zi și repartizăm pe două produse). Va trebui să repartizăm fiecare cost în parte.

Pentru chiria locului vom avea o cheie de repartizare; pentru cuptoare altă cheie de repartizare, iar pentru oameni altă cheie de repartizare. Spre exemplu, pentru chirie, cheia poate fi cifra de afaceri a fiecăruia dintre produse; sau numărul de produse de fiecare fel vândute; pentru cuptoare, cheia ar putea fi numărul de ore necesare pentru același număr de produse (ex. 2 ore pentru 100 de covrigi și 5 ore pentru 100 de pateuri); la oameni, la fel, cheia poate fi numărul de ore de muncă necesare pentru covrigi, respectiv pentru pateuri.

De ce să fac calcule complicate?

De ce am nevoie de această împărțire a costurilor? Din mai multe motive:

  1. Ca să văd eficiența fiecărui produs, să știu foarte clar câți bani fac cu produsul ăla. E posibil să pierd la un produs și pierderea să fie acoperită din alt produs, dar trebuie să știu
  2. Ca să pot calcula break even-ul la fiecare dintre produse, să știu să nu pierd
  3. Ca să-mi pot calcula sistemul de avertizare timpurie pe fiecare dintre produse.
  4. Ca să pot crea anumite promoții ca să mă bat cu concurența. Dar, despre asta ultima, în postarea viitoare.

Succes în business!